Fit

Wat maakt een elektrische fiets duurzaam?

Een belangrijke factor die de duurzaamheid van een elektrische fiets beïnvloedt is waar je hem voor vervangt. Vervang je je normale fiets voor een elektrische fiets dames middenmotor? Dan is dit niet meteen de meest duurzame oplossing. Maar laat je je auto staan en pak je in plaats daarvan de elektrische fiets? Dan scheelt dit natuurlijk in uitstoot en is dit goed voor het milieu. Daarnaast maakt het ook nog uit waar de elektrische fiets gemaakt wordt. Een lokale geproduceerde fiets kost natuurlijk minder uitstoot dan een fiets die geïmporteerd moet worden en misschien wel de halve wereld over moet. Dit kan de prijs van de fiets beïnvloeden, maar als je echt duurzaam wilt fietsen met een elektrische fiets, is het wel de moeite waard om iets meer te betalen. 

Nadelen van een elektrische fiets

Wat zijn de nadelen van een elektrische fiets? Een van de minder bekende nadelen van een elektrische fiets die je soms tegenkomt in online reviews Amslod fietsen, is dat de accu niet altijd even lang mee gaat. Als u een volledig opgeladen batterij hebt, kan het verschillen hoe lang deze batterij mee gaat. Dit betekent dat niet met elke fiets even ver gereden kan worden met trapondersteuning. Een elektrische fiets is een fiets waarvan de elektrische motor het trappen ondersteund. Dit kan zowel op het achterwiel, als op het voorwiel gebeuren. Meestal zit de motor aangesloten op het achterwiel, omdat daar ook de ketting naartoe gaat. 

Levertijd van een elektrische fiets

De levertijd is afhankelijk van de locatie waar u zich bevindt. De echte levertijd zoals terug te vinden is in Amslod klanten reviews, is meestal een of twee dagen, tot maximaal een week. Bij wijze van hoge uitzondering er zijn nog steeds een aantal dagen, vooral in de winter als de sneeuw, regen, of de temperatuur extreem tegenzit, dat het kan langer duren. Als u in de stad woont, dan kan het ook de moeite zijn om te controleren of er een fietsenwinkel in de buurt is waarbij de fiets opgehaald kan worden. Dan weet u zeker dat u niet lang hoeft te wachten op uw nieuwe elektrische fiets. Soms heeft een fietsenwinkel de elektrische fiets zelfs op voorraad en kan deze dezelfde dag nog opgehaald worden.

Reacties uitgeschakeld voor Wat maakt een elektrische fiets duurzaam?