Interieur

Een vakantiegevoel in eigen huis: 3 tips

Gezien de corona crisis zal deze zomer een beetje anders worden dan we dat gewend zijn. Vakanties zijn moeilijk te plannen, de horeca is nog maar gedeeltelijk open en overal gelden nog beperkende maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan. Een groot deel van de Nederlanders zal de zomer dus thuis gaan doorbrengen. Hoe zorg je toch een beetje voor het vakantiegevoel thuis? Wij geven je een aantal tips.

1. Een zomers geurtje

Geuren doen meer met ons brein dan we doorhebben. Zo kan een specifieke geur terugbrengen naar een moment van jaren geleden. Je kunt dus ook een vakantiegevoel hebben door typische vakantie geuren in huis te hebben. Denk hierbij aan de geur van lavendel velden in Frankrijk. De geur van een fruitige Spaanse sangria of de Italiaanse geuren van basillicum en pizza. Koop een luchtverfrisser of zet ergens in huis een lekkere geur stick neer. Zo geniet je toch nog een beetje van dat vakantiegevoel.

2. Zomerse kleuren

Als jij het groots wil aanpakken kun jij er ook voor kiezen om je hele interieur te voorzien van zomerse kleuren. Sommige mensen kiezen er sowieso voor om dit jaarlijks te doen. Indien jij dit normaal gesproken niet zou doen is dat ook eens leuk om te proberen deze zomer. Wie weet bevalt het je wel erg goed. Decoratie kan ook van alles zijn, waardoor je het volledig op jouw smaak kunt afstellen. Of dat nou is in de vorm van decoratieve kussentjes, schilderijen of foto’s maakt niet uit. Als het maar zomers is! 

3. Zet buitenlandse radio aan

Wil jij eens lekker gek doen? Zet dan eens een buitenlands radiostation aan. Het geluid van een buitenlandse taal laat je al snel denken dat je daar ook echt bent. Ga in de zon zitten, geniet van een lekker drankje en sluit je ogen. Het zal niet lang duren voordat jij jezelf ziet slenteren door de straten van Parijs, Rome of Barcelona. Of natuurlijk lekker op het strand van jouw resort. Maar net wat jij het liefst hebt! 

4. Slaap een nacht buiten

Ben jij op zoek naar het ultieme vakantiegevoel? Dan is het echt iets voor jou om eens een nachtje buiten te slapen. Zet een tentje op in de tuin en pomp een luchtbed op. Wat geeft er nou een beter vakantiegevoel dan slapen in een tentje?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *